Voordelen beleggingsplatform

Er zitten veel voordelen aan een beleggingsplatform. Meestal zijn er maar weinig kosten en er zijn ook extreem veel aandelen beschikbaar.

Wat is een beleggingsplatform?

Een beleggingsplatform is een platform waar je aandelen kunt kopen en verkopen. Doordat beleggen in de lift zit bieden steeds meer partijen dit aan. Omdat steeds meer bedrijven deze dienst aanbieden, helpen wij jouw kiezen met de juiste broker.

Dit kan erg lastig zijn, omdat alles tegenwoordig erg op elkaar lijkt. Er zijn een aantal grote beleggingsplatformen zoals; De giro, Etoro en Bux Zero. Ook zijn er steeds meer kleine partijen die zich specifiek richten op een product, bijvoorbeeld crypto. 

Waar moet je op letten bij het kiezen van een beleggingsplatform?

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten bij het kiezen van een beleggingsplatform. Het is erg belangrijk dat de kosten zo laag mogelijk zijn, dit verschilt nogal per broker. Ook is het belangrijk dat er veel aandelen beschikbaar zijn zodat jij alles kan kopen wat je wil. Wij gebruiken al jaren De Giro die kunnen wij jullie ook zeker aanraden.

Een gratis rekening aanmaken bij de Giro

Wie maakt een beleggingsplatform?

Er zijn veel verschillende ontwikkelaars die een beleggingsplatform kunnen maken. Voor het ontwikkelen van zo’n platform heb je veel technische kennis nodig. Je hebt programmeurs nodig en ook mensen die weten hoe het spelletje werkt.

Welke beleggingsplatformen zijn er?

Er zijn tegenwoordig extreem veel platformen waarop je kan beleggen. Wij maken gebruik van drie verschillende brokers. Die gaan wij in dit bericht ook verder uitlichten. Het gaat om de brokers; De Giro, Bux Zero en Etoro. We beginnen met de op dit moment het populairste platform.

De Giro

De Giro is op dit moment de populairst broker van Nederland. De meeste Nederlands beleggen dus bij de Giro, dit is niet zo raar omdat de Giro ook een Nederlands bedrijf is. Het bedrijf is opgericht in 2008 in Amsterdam. Door de lage kosten en de grote beschikbaarheid van aandelen is de Giro zo extreem populair. Ook betaal je bij de kernselectie van de Giro geen transactie kosten. Dit kun je een keer per maand gebruiken bij een aandeel.

Bux Zero

Bux Zero is een van de grootste beleggingsplatformen van dit moment. Het bedrijf heeft miljoenen gebruikers over erg veel landen. Bux Zero is snel gegroeid doordat ze een gebruiksvriendelijke platform zijn, waar je veel aandelen kunt kopen en verkopen zonder commissie te betalen. Echter is dit niet helemaal, je hoeft alleen geen commissie te betalen bij de kern selectie. Bij de andere aandelen moet je erg weinig commissie betalen, het is een centen kwestie. We kunnen Bux Zero zeker aanraden. We hebben dit beleggingsplatform lang gebruikt en nooit klachten gehad.

Etoro

Etoro is ook een van de bekendste en meest gebruikte brokers. Het bedrijf heeft miljoenen klanten verdeeld over 140 landen. Het bedrijf groeit hard, omdat ze erg veel reclame maken en een goede dienst leveren. Ook betaal je erg weinig transactiekosten en heeft het bedrijf een eigen app. Ze bieden ook functies aan die andere brokers niet aan bieden. We hebben zelf Etoro voor een lange tijd gebruikt en we kunnen deze broker jullie ook zeker aanraden.

Kun je ook beleggen bij een bank?

Je kunt zeker beleggen bij een bank. Bij bijna alle banken bieden ze een beleggingsrekening aan. 

Bij welke banken kun je beleggen?

Je kunt bij bijna alle banken in Nederland een beleggingsrekening aanvragen. Wij geven zelf een review over de banken die wij zelf gebruikt hebben. We hebben in totaal bij twee banken belegt dat zijn; Abn Amro en Knab.

Abn Amro

ABN AMRO is een van de grootste banken van Nederland. Het bedrijf is beursgenoteerd aan de AEX van Amsterdam. Het is een erg groot bedrijf met duizenden medewerkers verdeeld over erg veel verschillende landen. Ze bieden al een lange tijd een beleggingsrekening aan. Dit komt omdat deze bank al erg lang bestaat. Je kunt bij ABN AMRO zelf beleggen, maar je kunt het ook laten doen. Wij hebben met beide ervaring en zijn zeer tevreden over de services. We kunnen jullie dus ook zeker aanraden om een rekening te openen.

Knab

Knab is de eerste online bank die ook een beleggingsrekening aanbied. Het bedrijf is opgericht in Amsterdam, Nederland. Het is een van de eerste volledig online banken van de wereld. Knab is de online bank met menselijk services. Hier kunnen wij ons grotendeels wel in vinden. Knab is over het algemeen een erg betrouwbare bank met goede services. Ook heeft de app een aantal functies die andere banken niet aanbieden. Het is als je wil beleggen aan te raden een rekening te openen bij Knab.

Zelf beleggen of laten beleggen?

Dit is altijd een lastige vraag, het ligt namelijk maar net aan je situatie. Als je weinig tijd hebt, en een groot bedrag per maand kan beleggen is misschien laten beleggen interessant. Je voelt je dan wel een stuk minder betrokken bij je beleggingen. Ook brengt laten beleggen kosten met zich mee, deze zijn hoger dan als je het zelf doet. Wanneer je zelf gaat beleggen gaat het veel tijd kosten, maar de kosten zijn wel lager. Het is dus maar net wat je wilt.