Handelsplatformen

Welke handelsplatformen bieden beleggen in crypto en aandelen aan?
Hieronder beschrijven we Etoro, de Giro en Bux Zero.

Je kunt op veel verschillende beleggingsplatformen beleggen, degene die wij vaak gebruiken zijn;
Etoro, De Giro en Bux Zero.
Deze brokers hebben allemaal lage transactie kosten, maar wel veel aandeel beschikbaar.

Dit zijn de dingen waar je vooral op moet letten als je een broker uitkiest. We gaan jullie nu meer vertellen over de verschillende brokers waar wij mee gewerkt hebben. 

Wat is Etoro?

Etoro is een beleggingsplatform waar je aandelen kunt kopen en verkopen. Het bedrijf heeft meer dan 17 miljoen klanten uit 140 verschillende landen. Het bedrijf is in 2006 opgericht in Israël. Het bedrijf bied een proefversie aan met een oefen portfolio van 100.000 dollar. Je kunt dan eerst aandelen kopen en verkopen om het onder de knie te krijgen. De app bied ook andere unieke functies aan die andere brokers niet aanbieden.

Eigenaar?

Etoro is opgericht en wordt gemaakt door het bedrijf Etoro Group Limited met als CEO Yoni Assia . Hij is al CEO van dit bedrijf sinds de oprichting in 2006. Het bedrijf heeft nu meer dan 17 miljoen actieve gebruikers in 140 verschillende landen. Ze zijn met de jaren dus erg hard gegroeid, door hun lage kosten en goede services.

Wat zijn de kosten?

Bij Etoro kun je gratis een rekening openen. Je kunt er ook in veel aandelen beleggen zonder commissie te betalen. Echter betaal je bij sommige aandelen wel een klein bedrag aan commissie. Dit ligt aan de afkomst van het amandel, oftewel aan welke beurs is het bedrijf genoteerd. De kosten bij een transactie zijn dan erg minimaal. Wel wordt er bij geld opvragen 5 USD in rekening gebracht. Dit is bij elk bedrag dat je opvraagt, ook dus bij bijvoorbeeld 1 euro.

Voordelen?

Aan elke broker zitten voor- en nadelen, dus ook aan Etoro. Het bedrijf heeft heel erg veel gebruikers in 140 verschillende landen. Dit komt omdat ze al lang bestaan en mede door hun goede service. Ze hebben ook een goede naam en lage transactie kosten, dit zorgt ervoor dat het bedrijf steeds maar blijft groeien. Etoro maakt ook steeds meer reclame om gebruikers voor zich te winnen, omdat er steeds meer brokers deze dienst aanbieden. Ook bieden ze een aantal diensten aan die andere brokers niet aanbieden, zoals de volg functie van Etoro.

Conclusie

Etoro is een prima broker om te beginnen met beleggen. Wij hebben zelf jaren belegt bij Etoro en kunnen jullie het ook zeker aanraden.

Wat is de Giro?

De Giro is een online beleggingsplatform waar je aandelen kunt kopen en verkopen zonder veel commissie te betalen. Het bedrijf is opgericht in 2008 in Amsterdam, Nederland. Ze zijn in korte tijd erg populair geworden door hun goede services en lage kosten.

Eigenaar?

De Giro is opgericht in Amsterdam Nederland in 2008. Het bedrijf is een korte tijd erg snel gegroeid en is in meerdere landen Europa de snelst groeiende broker. Dit komt door hun goede services en extreem lage kosten.

Wat zijn de kosten?

De kosten bij De Giro zijn erg laag. Voor de exacte tarieven van De Giro kun je kijken op https://www.degiro.nl/data/pdf/Tarievenoverzicht.pdf.  Bij de kernselectie van De Giro betaal je één keer per maand geen commissie. Dit kan bij zoveel aandelen als je wilt, maar wel maar één keer per maand.

Voordelen?

De Giro is een erg betrouwbaar beleggingsplatform waar je aandelen kunt kopen en verkopen tegen een erg gunstig tarief. Het bedrijf is hard gegroeid door hun goede services en lage kosten. Ook zorgt de kernselectie van De Giro waar je een keer per maand een aandeel kunt kopen zonder commissie te betalen voor verdere groei. De Giro heeft het marketingbudget in 2020 erg op geschroefd, dit zorgt ook voor verdere groei.

Conclusie

De Giro is een goed beleggingsplatform om te beginnen met beleggen. We hebben zelf goede ervaring met deze broker en kunnen het jullie ook zeker aanraden. Gratis rekening openen? Dat kan natuurlijk online, zo geregeld.

Wat is Bux Zero?

Bux Zero biedt een speelse en gebruiksvriendelijke app om zelf te kunnen handelen in aandelen. De focus van Bux ligt op het laagdrempelig aanbieden van beleggen voor de jongere generatie. De analysemogelijkheden, handelsmogelijkheden en functionaliteiten zijn beperkt.

Eigenaar?

BUX Zero is een onderdeel van BUX, wat in 2014 is opgericht door Nick Bortot. Meneer Bortot heeft voor zijn avontuur met BUX onder andere gewerkt bij BinckBank en heeft dus al veel ervaring met beleggingsplatformen. De nieuwe beleggingsapp van BUX is bedoeld om beleggen ook voor de gemiddelde persoon mogelijk te maken. 

Wat zijn de kosten?

Bij veel aandelen bij Bux Zero hoef je helemaal geen commissie te betalen. Echter moet je bij sommige aandelen wel een klein bedrag transactiekosten te betalen. Bij Europese aandelen betaal je 1 euro per transactie. Bij Amerikaanse aandelen betaal je alleen valuta kosten. Dit zijn allebei maar erg kleine bedragen.

Voordelen?

Er zitten veel voordelen aan Bux Zero. Je betaalt namelijk meestal helemaal geen transactie kosten. Soms betaal je alleen een erg kleine commissie, dit is wel een erg klein bedrag. Er zij ook veel aandelen beschikbaar die je kunt kopen en verkopen. Het bedrijf heeft veel gebruikers en is de snelst groeiende broker in 5 Europese landen.

Conclusie

Bux Zero is een goed beleggingsplatform als je wil beginnen met beleggen. Het bedrijf is met de jaren erg hard gegroeid door de goede voorwaarden en weinig kosten. Als je wil beginnen met beleggen kunnen wij jullie Bux Zero zeker aanraden.