Online nieuwe skills leren

Op het internet zijn er volop mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen met nieuwe vaardigheden. Je kunt nieuwe skills leren zoals bijvoorbeeld het maken van een website, bewerken van een foto, leren programmeren en het werken met office. Dit zijn vijf sites om nieuwe skills te leren.

7 sites om nieuwe skills te leren

1. WordPress voor beginners

Het klinkt misschien heel ingewikkeld, het maken van een website maar met deze cursus kun je in een korte periode je eigen WordPress websites in elkaar zetten. WordPress is één van de populairste CMS systemen van de wereld.

Een groot deel van de websites maakt er gebruik van. Dit komt vooral omdat het een gebruiksvriendelijk systeem is dat eenvoudig in gebruik is. Met de cursus WordPress website maken leer je hoe je website maakt van de eerste stap tot de laatste stap.

Ook zal je alles leren over het onderhouden van website en het creëren van een sterke SEO strategie. Wanneer je voldoende geoefend hebt met het ontwerpen van websites kun je er zelfs over nadenken deze dienst betaald aan te bieden. Zo verdien je er een mooi extra centje mee.

https://www.loi.nl/n-3626-wordpress

2. Werken aan je Photoshop skills

Photoshop is een uitgebreid fotobewerking software waarmee je fotos professioneel kunt bewerken. Maar ook kun je er andere dingen mee. Denk bijvoorbeeld aan het ontwerpen van banners of het maken van een visitekaartje.

De fabrikant van de software, Adobe biedt op hun eigen websites een groot aantal tutorials aan om bekend te worden met het programma. Alle functies worden duidelijk uitgelegd en foto’s bewerken wordt een eitje voor jou in no-time!

Ook leer je hoe je teksten en vormen kunt toevoegen en hoe je filters toepast.
https://helpx.adobe.com/nl/photoshop/tutorials.html

3. Leren programmeren

Zou je graag willen leren programmeren maar snap je er nu nog helemaal niets van? Dat is best logisch want als je naar een code kijkt ziet dit er zeer ingewikkeld uit. Toch kun jij dit helemaal zelf, eenvoudig en gratis leren.

Je kunt je kosteloos aanmelden bij de Codecademy waar je vervolgens toegang krijgt tot verschillende cursussen en tutorials. Zo ga je onder andere leren hoe HTML en CSS werkt maar ook Javascript en PHP komt aan bod.
https://www.codecademy.com/

4. Werken met het Office 365 pakket

Wil je graag gebruikmaken van het Office 365 pakket maar gaat jouw kennis niet verder als het typen van een zin of het schrijven van een e-mail? Volg dan de Microsoft 365 training die wordt aangeboden door het bedrijf zelf.

Je leert alle in en outs van alle Office 365 programma’s. Hier vallen de volgende programma’s onder: Outlook, Onedrive, Word, Excel, PowerPoint, OneNote, SharePoint en Teams.
https://support.microsoft.com/nl-nl/training

5. Skills voor mannen

Alle mannen opgelet! Op deze website vindt je maar liefst 100 skills die je kunt leren die iedere man zou moeten kunnen. Ben je veel in de buitenlucht te vinden dan zijn het leren van skills zoals het maken van een kampvuur echt wat voor jou.

Of wat dacht je van het maken van een schuilplaats, hoe je het best hout hakt en het leren hoe je met een kaart en kompas navigeert is ook altijd handig!

Verder leer je hoe je je auto het beste inparkeert en hoe je een multimeter gebruikt. Oh en aanstaande vaders, er is ook een uitleg hoe je je baby het beste verschoont zonder dat je helemaal onder zit.

https://www.popularmechanics.com/home/g87/skills-everyone-should-know/