Ooglidcorrectie

Wat is een ooglidcorrectie?

Dit betreft een cosmetische operatieve ingreep waarbij een teveel aan onderhuidsvetweefsel of huid wordt weggehaald. Het kan hier gaan om zowel boven als ook onder de oogleden.

Waarom een ooglidcorrectie?

Zoals hierboven al vermeld staat betreft het hier een cosmetische ingreep. Meestal wordt deze ingreep uitgevoerd om een jonger uiterlijk te krijgen. Mensen met een te veel aan onderhuids vetweefsel of huid krijgen vaak wat zwaardere/verslapte oogleden, waardoor de ogen een beetje vermoeid tonen. Vaak is een eerste indruk bij bijvoorbeeld een sollicitatiegesprek van groot belang voor het verdere verloop.

Door middel van een ooglidcorrectie kan een wat heldere blik bewerkstelligd worden, wat een wat frissere uitstraling heeft. Echter het betreft bij ooglidcorrecties niet alleen cosmetische beweegredenen. Sommige mensen hebben zoveel onderhuids vetweefsel of huid, dat het zicht wordt belemmert. Hier is dan ook sprake van een medische indicatie.

Wie voert een ooglidcorrectie uit?

Plastisch chirurgen of oogartsen voeren meestal de ooglidcorrecties uit.

Hoe gaat het in zijn werk?

Eerst wordt het teveel aan weefsel met een pen afgetekend. Vervolgens krijgt u een plaatselijke verdoving Hierna zal het overtollige huid worden weggesneden worden. Daarna worden de kleine wondjes voorzichtig dichtgebrand en wordt de huid verder gedicht met hechtingen.

Na de ingreep is het verstandig om de eerste paar dagen uw ogen regelmatig te koelen met een coolpack. Dit om eventuele bloeduitstortingen te remmen. Verder kan u de eerste 7 tot 10 dagen er enigzins gehavend uitzien. In de meeste gevallen zijn tekenen van de behandeling na 4 tot 6 weken volledig verdwenen.

Zijn er ook risico’s?

Ooglidcorrecties zijn veel uitgevoerde ingrepen en kennen relatief weinig complicaties. De meest belangrijke complicatie die kan optreden is een infectie in het geopereerde gebied. Toch met de juiste infectiebestrijding hoeft dit niet tot een negatief effect op het eindresultaat te leiden.

Het risico op een dergelijke infectie ligt ongeveer op een paar procent en is dus niet echt benoemenswaardig. Verder kunnen bloeduitstortingen voorkomen, of kan de huid enorm trekken. De mate van complicaties is sterk afhankelijk van de kunde van de arts.

Wordt een ooglidcorrectie vergoed?

In de meeste gevallen wordt een ooglidcorrectie niet vergoed. Enkel bij een evidente medische indicatie heeft u kans op een vergoeding.

Waar kan ik mij het beste laten behandelen?

Er zijn in Nederland vele klinieken en dat maakt het kiezen er natuurlijk niet makkelijker op. Laat u goed informeren en vraag eerst meerdere offertes/gesprekken aan voordat u een keuze maakt.