DeGiro

Als je geld wilt beleggen, dan kan je ervoor kiezen om dit uit handen te geven aan de professionals. Wil je echter alles in eigen hand houden, dan is het tegenwoordig heel makkelijk om zelf aandelen, opties, ETF’s etc. aan te schaffen.


Een bekende groter speler op dit gebied is DeGiro. In 2008 is deze broker opgericht en is zeer uitgebreid. Op deze pagina vind je meer informatie over prijzen, voordelen en nadelen en nog meer handige tips.

Voordelig handelen

DeGiro staat er om bekend dat het relatief goedkoop is. Door de lage transactiekosten is deze broker populair bij de particuliere belegger. Niets is zo vervelend als veel geld betalen voor een transactie. Door de lage kosten is het ook aantrekkelijk om geld te beleggen met een kleiner budget. DeGiro wordt dan ook gezien als een van de populairste brokers van Nederland.

Beleggen vanaf 1 euro

Wil je klein beginnen, dan is het bij DeGiro al mogelijk om te beleggen vanaf 1 euro. In vergelijking met andere brokers is deze lage instap erg aantrekkelijk voor particuliere beleggers die rustig aan willen beginnen. Wij adviseren dan ook om te beleggen met geld dat je echt kan missen. Bekijk voordat je een aandeel, fonds of ETF aanschaft eerst goed wat de mogelijkheden zijn.

Ook is het verstandig om de laatste ontwikkelingen omtrent een bepaald product na te lezen. Zo kom je bij de aanschaf van een product op DeGiro niet voor verrassingen te staan bij eventuele koersschommelingen.

Mooi platform

DeGiro beschikt over een mooi platform met software welke veel mogelijkheden heeft. Zo is het niet alleen mogelijk om aandelen te kopen en verkopen, maar kan je er ook voor kiezen om zogenaamde orders te plaatsen.

Dit houdt in dat je een aandeel koopt als deze een bepaalde prijs heeft bereikt. Ook is het mogelijk om in te stellen welke bodemprijs je aandeel mag bereiken. Hiermee voorkom je dat je veel geld verliest bij een eventuele koersdaling.

Uitgebreide analysemogelijkheden

Voordat je een product wilt aanschaffen is het verstandig om eerst eens te kijken naar de verschillende analysemogelijkheden. Zit het product momenteel in een stijgende of dalende trend bijvoorbeeld. Bij DeGiro zijn vrijwel alle bekende analysemogelijkheden beschikbaar. Denk hierbij aan de RSI, MACD en vele andere mogelijkheden tot het analyseren van je product.

Naast de trendanalyses kan je ook achterliggende informatie vinden over een bepaald product. Zo kan je zien of er bij een aandeel dividend uitgekeerd wordt of niet. De analyses dien je helemaal zelf te draaien, want er wordt bij DeGiro geen advies gegeven van analisten.

De kosten

Als je de kosten van brokers vergelijkt, dan zie je dat de kosten flink uit elkaar liggen. Die van DeGiro zijn zoals genoemd relatief laag. Zo betaal je voor een Nederlands aandeel 2 euro met daarbij 0,038% aan bijkomende kosten. Als je een aandeel uit Amerika wilt kopen dan betaal je slecht 50 cent plus 0,004 dollarcent als bijkomende kosten.

De kosten voor de aanschaf van opties bij DeGiro zijn ook laag te noemen. Ook hier betaal je 2 euro plus 0,038% bijkomende kosten als je kiest voor de kernselectie. Wil je geld gaan beleggen in opties, dan betaal je voor een Nederlandse optie slecht 0,95 euro. Voor een Duitse optie is dit zelfs maar 90 eurocent.

Als je geld wilt beleggen in een van de beleggingsfondsen uit de kernselectie van DeGiro, dan betaal je zelfs helemaal geen transactiekosten. Buiten deze selectie kunnen de kosten voor een beleggingsfonds oplopen tot 7,50 euro per stuk plus bijkomende kosten van ongeveer 0,2%.

De voordelen en nadelen

Het grote voordeel van DeGiro is dat de transactiekosten relatief laag zijn in vergelijking met andere brokers. Daarnaast kan je al beginnen met beleggen met een erg laag budget. Zoals eerder genoemd kan je hier al beleggen vanaf 1 euro. Dit maakt het een aantrekkelijk platform voor de beginnende belegger. Ook is het platform erg overzichtelijk waardoor je makkelijk jouw producten en saldo kan terugvinden.

Een nadeel van DeGiro is, dat niet alle achtergrondinformatie van een bepaald product is terug te vinden. Ook kan het grote aanbod soms onoverzichtelijk overkomen op de beginnende belegger. Dit went uiteraard snel naarmate je meer gebruik maakt van dit platform.

Depositogarantiestelsel

Op al het onbelegde geld is het depositogarantiestelsel bij DeGiro van toepassing tot een vermogen van 100.000 euro. Daarnaast zijn je aandelen ook gedekt bij een eventueel faillissement. Lees altijd de voorwaarden of dit eventueel door de tijd heen is veranderd. Bij grote vermogens is het wellicht verstandig om je geld te spreiden over meerdere brokers.

Handelen in crypto

De laatste tijd is handelen in crypto erg populair. Bij DeGiro is dat momenteel nog niet mogelijk. Of dit in de toekomst zal veranderen is nog niet duidelijk. Het handelen in cryptovaluta is onderhevig aan grote koersschommelingen, waardoor er veel geld verloren kan gaan. Het is dan ook aan te raden om je bij DeGiro te richten op alle beschikbare producten.

DeGiro app

Net zoals bij veel andere brokers is het ook bij DeGiro mogelijk om je producten te bekijken op je mobiele telefoon. Dit kan door gebruik te maken van de app, maar ook kan je eenvoudig inloggen op de website. Zo kan je op ieder gewenst moment zien wat de koers is van jouw product. Wil je producten kopen of verkopen, dan is dit ook eenvoudig te regelen via je mobiele telefoon.

Acties

Regelmatig zijn er verschillende acties te vinden bij DeGiro. Denk bijvoorbeeld aan gratis transactietegoed of een extra startkapitaal bij een bepaalde inleg. Bekijk vooraf of er enkele acties van toepassing zijn, want dit is natuurlijk mooi meegenomen. Vooral voor de beginnende belegger kan dit een extra zetje in de goed richting zijn.

Ons oordeel is dat DeGiro een betrouwbare broker is waar je tegen lage kosten geld kan beleggen. Ook heeft het een uitgebreid aanbod van producten. Bekijk eens rustig de mogelijkheden en besluit hoeveel geld je wilt inleggen. Zoals eerder genoemd kan je al geld beleggen vanaf 1 euro bij DeGiro.