Etoro

Etoro is een van de grootste brokers ter wereld. Het bedrijf heeft extreem veel klanten over de hele wereld. Ze hebben maar liefst 17 miljoen actieve gebruikers in 140 verschillendelanden. 

Etoro is opgericht in Israël in het jaar 2006 door Ronen Assia env David Ring. Het bedrijf had in 2020 een omzet van 600 miljoen dollar. Het is een van de grootste brokers van dit moment. Het bedrijf was er ook als een van de eerste bij om deze dienst aan te bieden. 

Wie maakt Etoro? 

Etoro wordt gemaakt door het bedrijf eToro Group Limited. Ze zorgen ervoor dat het handelsplatform perfect werkt, zodat ze steeds meer nieuwe klanten krijgen. Het bedrijf groeit als kool, ze krijgen steeds meer gebruikers. We verwachten dat het aantal actieve gebruikers van Etoro nog jaren doorgroeit. Beleggen is namelijk populairder dan ooit. Steeds meer mensen zien dat geld op de bank niks oplevert, daarom gaan meer mensen beleggen. 

Wat doet Etoro? 

Etoro is een beleggingsplatform waar je aandelen kunt kopen en verkopen zonder veel commissie te betalen. Het bedrijf groeit door hun handige app en andere verschillende functies die andere partijen niet aanbieden. Ze zitten eigenlijk tussen de koop en verkoop in. Daar zit een klein beetje geld tussen en dat is hun verdien model. Meestal gaat dit verschil om enkele centen tot een paar euro’s. 

Voordelen Etoro? 

Er zijn veel voordelen aan Etoro. Het bedrijf heeft erg veel klanten en dat is niet voor niks. Op Etoro kun je in extreem veel aandelen beleggen, zonder hier veel commissie te betalen. Je betaalt eigenlijk nauwelijks commissie bij deze broker, in ieder geval een stuk minder als bij andere brokers. Ook zitten er een aantal functies in die geen enkele andere broker aanbiedt, een voorbeeld hiervan is de kopie functie. Hierdoor kun je iemand anders zijn beleggingen automatisch kopiëren. 

Conclusie 

Doordat beleggen steeds populairder wordt krijgen zowel brokers als banken meer klanten. Wij verwachten dat het aantal particuliere beleggers ook de komende jaren nog hard gaat groeien. Etoro is een erg handig platform om te gaan beleggen ze bieden veel handig functies aan.